Besøg Amalienborg – en af Københavns flotteste seværdigheder

Amalienborg er en af Københavns vigtigste turistattraktioner, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Slottet, der i dag er Kongefamiliens vinterbolig, er et af Europas flotteste slotte indenfor sin stilart ”rokoko”, og slottet er kandidat til optagelse på UNESCO’s verdensarvliste. Udover det, er Amalienborg og den Kongelige Livgarde med dens karakteristiske uniformer og med vagtskiftet hver dag kl. 12, blevet et symbol på København og er derfor nærmest et must-see, når man er på ferie i hovedstaden.

Rundvisning på Amalienborg

Amalienborg består af fire palæer, der omkranser den 8-kantede slotsplads med Rytterstatuen i midten. Slotsanlægget blev bygget i begyndelsen af 1750’erne og var oprindeligt bygget til københavnske adelsfamilier, men Kongefamilien overtog palæerne efter Christiansborg Slots brand i 1794. Palæerne har i dag navn efter hvilken regent, der først boede i dem. Regentparret bor i dag i Christian 9’s Palæ, når de er i København, og Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary bor med deres børn i Frederik 8’s Palæ. I Christian 8’s Palæ ligger Amalienborgmuseet, hvor man kan besøge bl.a. Frederik 9’s arbejdsværelse og Dronning Louises salon. Christian 7’s Palæ er også åbent for offentligheden og har modtaget priser for sin flotte restaurering, der har bevaret palæets smukke interiør. Der er rundvisninger på palæet i weekenden i perioden juli-september.

Bo centralt i København

Arp-Hansen Hotel Group's smukke hotel, Phoenix Copenhagen, ligger blot et stenkast fra Amalienborg i en smuk gammel bygning fra slutningen af 1600-tallet. Hotellet er, ligesom Amalienborgs palæer, indrettet i rokoko- og Louis Seize stil, og hotellet har et uovertruffet serviceniveau og luksuriøse værelser, der sikrer dig en hoteloplevelse udover det sædvanlige. Du kan let og bekvemt bestille dit hotelophold på Phoenix Copenhagen her på siden, men du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os på tlf. +45 3395 9500 eller e-mail: phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk. Vi ser frem til at byde dig velkommen på Phoenix Copenhagen.

Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene